Bel ons op +31 570 616396

Wij bellen u!

Meest gelezen

28 nov

Kerstpakketten en werkkostenregeling 2015

28 november

kerstpakketten werkkostenregeling header

Kerstpakketten en werkkostenregeling 2015

Eerder op ons blog schreven we al over kerstpakketten belasting. In dit blog kwam kort de nieuwe situatie van 2015 in bod. In dit blogartikel gaan we wat dieper in op de werkkostenregeling en kerstpakketten.  Met de intrede van de werkkostenregeling veranderen namelijk veel dingen.  De oude regeling is waarschijnlijk wel goed bij u bekend maar de nieuwe werkkostenregeling zal nog de nodige vragen bij u oproepen omtrent kerstpakketten. Maar moet u de nieuwe regeling nu vrezen of juist niet? 

Kerstpakketten werkkostenregeling: makkelijker?

Voorheen mocht u voor uw werknemers een kerstpakket bestellen van €70,- fiscaal vriendelijk. U als werkgever betaalde hierover vervolgens een eindheffing van 20%. Uzelf of uw boekhouder heeft er waarschijnlijk flink wat tijd in gestoken om deze constructie helder te krijgen en daarom is het dan ook vervelend dat er een nieuwe regeling komt. Of toch niet?

Nou nee, zo vervelend is de werkkostenregeling helemaal niet. Het maakt het allemaal voornamelijk een stuk makkelijker. In de oude situatie had u te maken met een totaal van 29 verschillende regels.  Vanaf 2015 hoeft u alleen nog maar rekening te houden met de werkkostenregeling. Dit geldt uiteraard ook voor kerstpakketten.

Kerstpakketten werkkostenregeling: belasting vrij

Kerstpakketten vallen veelal onder het zogenaamde ‘niet-verrekenbare deel’ van uw WKR-budget (werkkostenregeling-budget). Dit budget bestaat uit 1.5% van de totale fiscale loonsom van uw organisatie, ook wel forfaitaire ruimte genoemd. Per 1 januari 2015 wordt dit verlaagd naar 1.2%.  met ‘niet-verrekenbaar’ wordt bedoeld dat het niet mogelijk is om deze uitgaven te verrekenen met het loon van uw werknemers.  Het bestellen van kerstpakketten valt in de forfaitaire ruimte waardoor het in mindering wordt gebracht op het WKR-budget.

Er is nog wel één voorwaarde waar u rekening mee dient te houden, en dat is de gebruikelijkheidstoets. Hierin is bepaald dat uw uitgave niet meer dan 30% mag afwijken van soortgelijke uitgaves in uw bedrijf/branche. Als een uitgave van €150,- euro per persoon voor een kerstpakket gebruikelijk is binnen uw branche  dan kunt u dus zonder problemen een kerstpakket van tussen de €105,- en  €195,- euro bestellen.

Heeft u vragen omtrent het bestellen van kerstpakketten of samenstellen van kerstpakketten? Neem dan gerust eens contact met ons op!

 

 

 

Vond u dit intressant

Tweets

Over ons

Goalpromotions biedt alles op het gebied van bedrijfskleding, promotiekleding, sportkleding, relatiegeschenken en kerstpakkatten. Gedreven door ruime ervaring en een grote passie voor onze producten voorzien wij onze klanten van goed advies. 
Meer

Wij vinden uw Privacy belangrijk!

Contact

Goal Promotions
Hanzeweg 31a
7418 AV Deventer
Tel.nr: +31 570 616396

Aanmelden nieuwsbriefbekijk eerder verzonden nieuwsbrieven