Bel ons op +31 570 616396

Wij bellen u!

Meest gelezen

12 nov

De geschiedenis van het kerstpakket

12 november

geschiedenis van het kerstpakket

Iedereen met een baan heeft wel eens een kerstpakket gekregen. Maar wat niet iedereen weet is dat de geschiedenis van het kerstpakket terug gaat tot het begin van de 19e eeuw. In die tijd was het in bepaalde streken bij de boerenbevolking de gewoonte om mensen eten en drinken aan te bieden die langs de deur kwamen om de boer en zijn gezin een fijne kerst toe te wensen. Boeren hadden ook vaak personeel bij het gezin inwonen. Dit personeel mocht op Tweede Kerstdag naar huis om het kerstfeest met hun eigen familie te vieren. Naast dat ze een dagje vrij kregen van het werk, kregen ze ook een mand met lekkere en nuttige zaken mee. Op deze manier werd het samenzijn met kerstmis extra feestelijk. De boeren lieten hiermee ook blijken dat ze het verrichte werk waardeerden. 

De traditie die van vandaag de dag kennen is hieruit ontstaan; de werkgever geeft zijn medewerkers een geschenkpakket om het kerstfeest voor het hele gezin extra feestelijk te maken. Ook andere ambachtslieden begonnen deze traditie over te nemen en gaven hun personeel en leerlingen ook een pakket mee naar huis met kerstmis.  Vaak zat er voedsel en drank in deze pakketten, maar steeds vaker zaten er ook kleine presentjes bij. Zo begonnen ook bedrijven en organisaties deze traditie over te nemen voor hun medewerkers. Zelfs medewerkers of militairen die tijdens kerst in het buitenland verbleven, kregen een kerstpakket.  Ook in de tijd dat Nederlands-Indië nog een kolonie van Nederland was, zond Nederland kerstpakketten naar Batavia. 

Hedendaagse kerstpakketten

Sinds enkele jaren is het voor werkgevers gebruikelijk om kant-en-klare kerstpakketten te bestellen of zelf kerstpakketten samen te laten stelen bij een externe organisatie. Tegenwoordig zijn er verschillende thema-pakketten zoals bijvoorbeeld Italiaanse kerstpakketten met enkel producten afkomstig uit Italië, duurzame pakketten met biologische producten en energiezuinige nog food items.

 

 

Vond u dit intressant

Tweets

Over ons

Goalpromotions biedt alles op het gebied van bedrijfskleding, promotiekleding, sportkleding, relatiegeschenken en kerstpakkatten. Gedreven door ruime ervaring en een grote passie voor onze producten voorzien wij onze klanten van goed advies. 
Meer

Wij vinden uw Privacy belangrijk!

Contact

Goal Promotions
Hanzeweg 31a
7418 AV Deventer
Tel.nr: +31 570 616396

Aanmelden nieuwsbriefbekijk eerder verzonden nieuwsbrieven